Les famílies pageses de la Cooperativa Agrícola del Prat han aportat prop de 600 quilos de Carxofa Prat a la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona de distribuir 20.000 lots amb productes essencials a persones majors de 70 anys, malalts crònics i persones confinades afectades per COVID19. Una iniciativa vehiculada pel Parc Agrari del Baix Llobregat i Mercabarna, que ha comptat amb el suport de la pagesia del Prat. 

La iniciativa “Cistella contra la COVID” té com a objectiu minimitzar en el possible que aquestes persones hagin de sortir a fer la compra, reduint així el risc de contagi. 

En total, es distribuiran 220 tones de productes alimentaris. Els lots contenen pasta seca, arròs, salsa de tomàquet, brou, fruita fresca del temps, verdura fresca del temps, paté, galetes, crema de cacau, cacao en pols, fruïts secs, suc de fruites, llet, beguda vegetal i iogurs.

Qui participa?

La iniciativa és possible gràcies al treball conjunt de diferents administracions i entitats. Així, l’Ajuntament de Barcelona ha coordinat les tasques, i juntament amb el Departament de Salut, ha identificat i contactat amb les persones que complien amb els requisits com a destinatàries de l’acció i ha preparat part de la informació sanitària que rebran. Igualment, el consistori ha preparat la informació sobre les opcions que existeixen per no sortir de casa per fer la compra. De la seva banda, Line Sport ha contactat amb les empreses perquè facilitessin gratuïtament els productes alimentaris i ha coordinat l’acció.

L’acció “Cistelles contra la COVID” ha aconseguit aplegar una vintena d’entitats i empreses que han participat de manera desinteressada, aportant els productes, i facilitant diferents tasques per crear en dues setmanes un circuit logístic que pugui donar resposta als col·lectius que ho necessitin durant aquesta crisi i que siguil apicable a altres situacions de crisis i necessitats.

Les empreses d’alimentació que han aportat gratuïtament els productes alimentaris envasats són Pastas Gallo, Idilia Foods, Grupo Adam Foods, Nestlé, Hero España, Danone, bonÀrea Agrupa, Arroz SOS, Liquats Vegetals, Llet Nostra i PepsiCo.

Mercabarna, i dos cooperatives del Parc Agrari del Baix Llobregat, les Cooperatives Agraries del Prat de Llobregat i la Santboiana, aporten fruita i hortalisses locals i de temporada. El mercat majorista ha estat el responsable de canalitzar la donació de majoristes de producte fresc, així com de cooperatives agrícoles del Parc Agrari. La cooperativa TEB, experta en manipulació alimentària, col.labora en el projecte fent l’empaquetament del producte fresc.

A banda, Font Packaging Group, Hinojosa Pacs, Saica Pack, DS Smith, agrupats a través de Packaging Cluster han aportat les 20.000 caixes i el material necessari per a poder preparar els lots.

Finalment, la distribució dels aliments es fa a través del servei de Correus, gràcies a un equip de voluntaris propis i assumint els costos d’aquesta distribució.