La Cooperativa Agrícola del Prat ha començat aquesta setmana amb la plantació de les soques de carxoferes que produiran la Carxofa Prat. Com cada any, les soques són de la varietat blanca de Tudela i és precisament des d’aquesta localitat navarresa d’on arriben les soques.

Enguany, la Cooperativa rebrà 468.000 soques de carxofa, que van arribant al llarg de la setmana al Prat de Llobregat des de Tudela. Els pagesos recullen les soques directament del camió i les enduen a plantar als camps. La Carxofa Prat es planta sempre els darrers dies de juliol, esperant que s’arreli bé a la terra i poder créixer amb força a partir de setembre i produir les primeres carxofes a finals d’octubre.

Preocupació per les altes temperatures

Des de la Cooperativa Agrícola del Prat es fa evident la preocupació per la viabilitat dels conreus enguany degut a les altes temperatures que s’estan registrant, tant de dia com de nit. El President de la Cooperativa Agrícola, Agustí García, explica que “aquests episodis de calor  i manca de pluges no ajuden la planta, inclús poden provocar malalties o retardar el creixement. Confiem que el temps millori i com a mínim a les nits, refresqui i s’humitegi el sol

La varietat Green Queen, ja plantada

A més de la Carxofa Prat, alguns cooperativistes ja han plantat també la varietat Green Queen. Aquesta carxofa es conrea directament amb planter, sense soca, i creix més ràpida que la varietat tradicional de Blanca de Tudela. La Green Queen, amb una carxofa més grossa i dura, es destina sobretot a l’exportació, ja que és molt apreciada en mercats com el francès.