La Cooperativa Agrícola del Prat ha participat aquest divendres 29 d’abril al Primer Congrés Nacional de Carxofa Blanca de Tudela per tal de ressaltar el valor d’aquesta varietat, que és la que s’empra per la Carxofa Prat. Aquest congrés ha reunit a persones expertes i productores, altres denominacions d’origen i organismes de la zona mediterrània que treballen amb aquesta varietat, com la Cooperativa Agrícola del Prat.

Conclusions del Congrés

Les conclusions del Congrés, on han participat diversos membres de la Cooperativa, ressalten que les carxofes de la varietat Blanca de Tudela (com la del Prat) són les més preuades pels restauradors, consumidors i indústries conserveres.

Sabedors de la competència que suposen noves varietats, també s’emplaça als centres experimentals per seguir investigant sobre com optimitzar els conreus d’aquesta varietat.

Correcta identificació de les carxofes

Els congressistes han apostat per assenyalar els punts de venda per tal de permetre identificar clarament l’origen i la varietat de les carxofes, instant als consumidors a dedicar uns segons a verificar les etiquetes, tant en fresc com en conserva.

El Congrés s’ha celebrat a Tudela, dins del marc de les Festes de la Verdura, i vol posar en valor aquesta varietat de Carxofa i establir relacions entre les entitats que treballen amb la mateixa varietat de carxofa, com la Cooperativa del Prat, la de Benicarló, la Vega Baja del Segura i la pròpia de Tudela.