La Cooperativa Agrícola del Prat, que aplega prop d’una trentena de cooperativistes productors, alerta que amb el tancament d’establiments hostalers, la compra de Carxofa Prat s’ha frenat considerablement i ha enfonsat el preu a Mercabarna d’aquest producte. Ens trobem en plena temporada de Carxofa del Prat, amb les plantes amb màxima producció i s’està deixant bona part de la producció sense collir. Les famílies pageses de la Cooperativa alerten que es podria quedar sense collir el 70% de la collita d’enguany.

Un aliment saludable i versàtil a la cuina

La Cooperativa demana a les famílies de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que consumeixin carxofa en el seus àpats habituals.  La Carxofa Prat és un aliment molt versàtil a la cuina i clarament saludable. Aquesta hortalissa és rica en fibra, conté elements naturals controladors del colesterol i preventius de malalties cardíaques i accions antioxidants. Per la riquesa mineral del Delta del Llobregat, conté minerals com el ferro, el magnesi, el calci i el potassi, i també inulina, que fa que la carxofa sigui recomanable per diabètics.

La Carxofa és un aliment molt valorat a la cuina per la seva versatilitat. Es pot consumir quasi a diari de moltes maneres i és per això que recomanem que l’inclogueu a la vostra llista de la compra. Ja sigui en Crema de carxofa, truites, al forn, a la brasa, fregides, crues, en melmelada o en moltes variants, la carxofa es pot menjar cada dia.

Cal recordar que la Cooperativa continua treballant per tal de nodrir la ciutadania de l’Àrea Metropolitana del Prat amb producte fresc i de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat. Les famílies pageses segueixen fent un esforç per garantir que tots aquests productes bàsics no hi faltin a cap establiment de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

“Som els teus veïns productors d’aliments pels veïns del costat”

El Mercat de Pagès del Prat continuarà proveint de productes frescos, de temporada i de proximitat a la ciutadania. El Parc Agrari del Baix Llobregat està considerada una infraestructura productiva d’aliments que en moments de crisi com l’actual demostra la seva importància estratègica.  Tanmateix, convé recordar que moltes famílies pageses de la Cooperativa Agrícola disposen de botigues on també subministren productes de collita pròpia i de temporada, garantint la seva obertura i atenció a la ciutadania.