La temporada de Carxofa del Prat, que va començar a finals d’octubre de l’any passat, es troba al seu equador. Just en aquests dies de fred més rigorós, la Carxofa conreada al Prat assoleix el seu màxim punt de sabor i el seu aspecte més característic, amb el clotet. Quan encara queden més de tres mesos de collita, la Cooperativa ja ha superat les 120 tones de carxofa comercialitzades a Mercabarna. A aquestes xifres caldria sumar el volum de carxofes que les famílies pageses de la Cooperativa comercialitzen a les seves botigues i a la restauració del Prat de Llobregat.

Des d’aquesta temporada, la Cooperativa del Prat comercialitza dues varietats de Carxofa conreades al Prat. La varietat tradicional, que prové de la Blanca de Tudela continua sent el conreu majoritari, a més de ser la més valorada per la restauració i la gastronomia. La incorporació de la varietat Green Queen, més resistent a les inclemències del temps i més productiva, suposa un 15% de la producció total de carxofes conreades al Prat.

Ús fraudulent del nom Carxofa Prat

Des de la Cooperativa Agrícola del Prat volem denunciar que s’està venent a moltes botigues i oferint a restaurants moltes carxofes sota el paraigües de Carxofa del Prat quan en realitat no ho és. La marca Carxofa Prat és sinònim de qualitat i això fa que s’utilitzi aquest nom com a reclam comercial per vendre-la. La Carxofa del Prat manté un sabor especial i a més és més fresca ja que està acabada de collir i es porta a Mercabarna el mateix dia. També destaca la seva forma més allargada amb el clotet a la part superior de les fulles. Precisament des de la Cooperativa es fa una crida a la ciutadania per tal que demani al seu establiment de confiança que compri el producte a la Cooperativa. D’aquesta manera es garanteix la qualitat, la proximitat i la supervivència de l’agricultura del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Preus justos per la Carxofa de proximitat

 Des de la Cooperativa Agrícola del Prat tornem a demanar preus justos pels productors de la carxofa conreada al Prat. La inflació de preus acumulada s’ha cebat en un producte com la carxofa en el seu preu final, que no es correspon en el preu percebut pel productor en origen.

Els productes collits pels socis de la Cooperativa Agrícola del Prat es poden comprar a les agrobotigues dels pagesos i a Mercabarna, on la Cooperativa els ofereix a restauradors i botigues de l’àrea de Barcelona sense intermediaris.