El Prat. Passades dues setmanes de les gelades que van patir els camps de conreu de la zona baixa del Delta del Llobregat, des la Cooperativa Agrícola del Prat certifiquem que l’afectació a la collita de Carxofa Prat arriba al 80% de la producció prevista per aquesta època de l’any. Les gelades han malmès bona part de les plantes que hauran de tornar a rebrotar cap a la primavera si no hi ha cap circumstància climatològica adversa. Les carxoferes que s’han salvat de l’impacte del fred, i que estaven més tapades dins de la plantació quan va gelar, mantenen la qualitat, sabor i tendresa de la Carxofa Prat, i són les que actualment es troben a botigues, mercats i restaurants.

Ara bé, el fet de reduir-se la collita en un 80% ha provocat que en una època de gran demanda de carxofa com és el mes de febrer el preu d’aquesta verdura s’hagi encarit respecte les darreres setmanes. Agustí García, president de la Cooperativa Agrícola del Prat remarca que “Ara mateix hi ha molta demanda però no hi ha suficient Carxofa Prat, per això han apujat els preus. Per nosaltres hagués sigut millor seguir collint cada dia per mantenir un preu de 2 euros el kilo i no, com ens està passant ara, de deixar de collir carxofa per què ha quedat malmesa. Ara mateix no collim ni la quarta part de kilos que hauríem de collir en un moment de màxima producció com és el mes de febrer.”

Demana Carxofa Prat!

Les carxofes del Prat collides pels socis de la Cooperativa Agrícola es poden comprar a les agrobotigues dels pagesos i a Mercabarna, on la Cooperativa els ofereix a restauradors i botigues de l’àrea de Barcelona amb el certificat i símbol de distinció. Precisament des de la Cooperativa es fa una crida a la ciutadania per tal que demani al seu establiment de confiança que compri el producte a la Cooperativa. D’aquesta manera es garanteix la qualitat, la proximitat i la supervivència de l’agricultura del Parc Agrari del Baix Llobregat.