La Cooperativa Agrícola del Prat ha portat les primeres #CarxofaPrat de la temporada al Fòrum Gastronòmic i n’ha ofert diversos tastos al llarg dels tres dies de l’esdeveniment

La Cooperativa Agrícola del Prat ha assistit per primera vegada a aquest certamen com expositora per defensar la feina de la pagesia pratenca i posar en valor els productes que conreem, en especial la Carxofa Prat, que ja ha començat la temporada de collita. Des de fa uns dies, la Carxofa Prat ja es pot trobar a la Cooperativa i és servida a la restauració que la demana. La Carxofa Prat, de la varietat Blanca de Tudela, és una de les hortalisses més apreuades i valorades per la gastronomia.

Missatge de sostenibilitat, defensa del territori i qualitat de producte

La Cooperativa ha defensat al Fòrum un missatge carregat de sostenibilitat, defensa del territori i aposta per la qualitat. Com incidim sempre, cap producte es conrea i es cull més a prop del Fòrum Gastronòmic que la Carxofa Prat i les verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat. 

A l’estand que la Cooperativa Agrícola del Fòrum hem celebrat demostracions gastronòmiques amb Carxofa Prat acabada de collir. Els assistents han pogut degustar Bunyols de Quaresma amb Carxofa Prat fets al moment i un Còctel Margarita de Carxofa Prat i toc de patata trufada.

Elaborats de Carxofa Prat amb component social

Una de les novetats que la Cooperativa Agrícola ha presentat en aquest Fòrum Gastronòmic són els productes elaborats a partir de la Carxofa Prat. Enguany, la principal novetat és la presentació de la Crema de Carxofa Prat, elaborada amb els excedents de carxofa de la temporada anterior. Juntament amb l’entitat social Espigoladors, la Cooperativa comercialitza aquestes cremes totalment artesanes, que se sumen a les que ja oferíem de porros, carabassa i carbassó.

Tanmateix, a més del ja conegut paté de Carxofa Prat, hem estrenat el paté de Carxofa Prat amb toc picant, que també elaboren al seu obrador l’entitat Espigoladors.