Els/les 11.000 residents i professionals de les residències de gent gran del Baix Llobregat i de l’Hospitalet de Llobregat rebran prop de   5.700 kg de carxofes de les cooperatives Agrària Santboiana i Agrícola del Prat. Aquesta és una iniciativa que té el suport econòmic i logístic dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Salut; i Treball, Afers Socials i Família; del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, i del projecte cooperatiu de distribució RodaPrat.

L’objectiu d’aquest obsequi és agrair als/a les professionals de les residències i en especial a les persones grans que hi viuen l’esforç i la capacitat per superar dia a dia aquest període marcat per la COVID-19 a través del consum de l’hortalissa més representativa del territori, la carxofa. 

La distribució tindrà lloc del 12 al 18 d’abril. Al llarg d’aquests dies, les 134 residències d’aquest territori rebran carxofa acabada de collir acompanyada de propostes de receptes.

Els centres residencials són als municipis d’Abrera, Begues, Castelldefels, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Gavà, Martorell, Gelida, la Palma de Cervelló, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Sant Llorenç d’Hortons, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Vallirana, Viladecans i l’Hospitalet de Llobregat.

Les hortalisses i en concret la carxofa són aliments de gran riquesa nutricional, en especial de fibra i vitamines, i amb una baixa aportació d’energia. És una hortalissa de proximitat, de plena temporada, de gran qualitat i versatilitat gastronòmica, molt apreciada i distingida en tota la Mediterrània.

Aquesta iniciativa s’ha dut a terme anteriorment sota el nom de “Gràcies des de les Terres de l’Ebre” amb la distribució de mandarines a totes les residències de gent gran del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i taronges a les de Barcelona, i “Gràcies des de Valls” amb el repartiment de calçots a residències de Lleida i Tarragona. En totes aquestes ocasions, ha tingut una gran acollida per part de tots els centres receptors.

Destaquem també que la iniciativa s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional de la Fruita i la Verdura que impulsa l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) per promoure el consum de fruita i verdura de qualitat, estacional i de proximitat entre diferents sectors de la població.

Podeu trobar-ne més informació a: Salut amb Fruites i Verdures.