La Cooperativa Agrícola del Prat estarà present per primera vegada al Fòrum Gastronòmic 2022 que se celebra a Barcelona del 7 al 9 de novembre.

La Carxofa Prat serà la protagonista de la presència de Cooperativa al Fòrum Gastronòmic 2022 al recinte Firal de Montjuic, remarcant el seu sabor únic, la seva qualitat i frescor i el fet de ser conreada al costat de Barcelona. La Cooperativa Agrícola del Prat assistirà per primera vegada a aquest certamen com expositora per defensar ela feina de la pagesia pratenca i posar en valor els productes que conreem, amb un missatge carregat de sostenibilitat, defensa del territori i aposta per la qualitat. Com incidim sempre, cap producte es conrea i es cull més a prop del Fòrum Gastronòmic que la Carxofa Prat i les verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat. 

A l’estand que la Cooperativa Agrícola participarà del Fòrum s’hi celebraran demostracions gastronòmiques a càrrec de la xef Osiris Arias, qui cuinarà Bunyols de Quaresma amb Carxofa Prat i elaborarà un Còctel Margarita de Carxofa Prat, que podran ser degustats pels assistents al Fòrum Gastronòmic.

Des de la Cooperativa Agrícola treballem per destacar la qualitat de la Carxofa Prat, varietat blanca de Tudela, com a producte de referència a la restauració de Barcelona i i per això creiem important la nostra participació en el Fòrum Gastronòmic.

Per la Cooperativa Agrícola del Prat ser presents en un certamen com aquest significa fer un pas més pel reconeixement de la feina i del producte de les famílies pageses del Prat que nodreixen Barcelona i la seva àrea metropolitana amb productes de qualitat durant tot l’any.

Elaborats de Carxofa Prat amb component social

Una de les novetats que la Cooperativa Agrícola presentarà en aquest Fòrum Gastronòmic són els nous productes elaborats a partir de la Carxofa Prat. Enguany, la principal novetat és la presentació de la Crema de Carxofa Prat, elaborada amb els excedents de carxofa de la temporada anterior. Juntament amb l’entitat social Espigoladors, la Cooperativa comercialitza aquestes cremes totalment artesanes, que se sumen a les que ja oferíem de porros, carabassa i carbassó.

Tanmateix, a més del ja conegut paté de Carxofa Prat, estrenem el paté de Carxofa Prat amb toc picant, que també elaboren al seu obrador l’entitat Espigoladors.