La Cooperativa Agrícola del Prat ha presentat davant dels mitjans la nova campanya de plantació de Carxofa Prat. Enguany, la Carxofa Prat conviurà amb una nova varietat, la Green Queen,  de condicions més resistents. A més, la pagesia ha remarcat les necessitats de poder superar traves administratives per poder tirar endavant el seu negoci i han presentat el nou etiquetatge dels productes collits als camps del Prat.

Carxofa Prat i Green Queen, nova convivència

Des d’aquesta setmana els pagesos del Prat ja han començat a plantar les soques de carxofa arribades, com cada any, de Tudela, La varietat blanca de Tudela, juntament amb les condicions especials de salinitat i humitat del sòl del Delta del Llobregat és el que atorga aquesta especialitat a la Carxofa Prat.

Enguany, el 25% del territori de conreu de carxofa es destina també a la varietat Green Queen. Es tracta d’una varietat més resistent que la tradicional, i que aguanta millor les pressions climàtiques.

Des de la Cooperativa reivindiquem la diferenciació dels dos productes un cop arribin a la distribució, per tal de no confondre els consumidors. Això passa per un correcte etiquetatge i un origen certificat conforme és Carxofa Prat.

Nou etiquetatge pels productes de temporada

La Cooperativa Agrícola del Prat també ha transmès la idea d’allunyar-se del monocultiu de les carxofes. Ara mateix, els conreus d’estiu com els tomàquets, els melons, les síndries o les albergínies, omplen els camps del Prat de Llobregat.

Per tal de destacar aquests productes, de qualitat màxima i de quilòmetre zero, la Cooperativa els etiquetarà amb un distintiu on remarca el seu origen.

Des d’aquesta setmana, els productes de la Cooperativa ja els trobareu etiquetats als vostres proveïdors.

Ampliació de l’aeroport i necessitats de la pagesia

Com ja hem dit anteriorment, la Cooperativa ha manifestat el seu rebuig a l’ampliació de l’aeroport tal com està plantejada. La pagesia del Prat ja fa temps que reclama poder construir un magatzem per poder manipular el producte i així poder optar al reconeixement de Indicació Geogràfica Protegida per la Carxofa Prat.

Xavi Oliva, vicepresident de la Cooperativa,  ha remarcat que “la protecció de la pagesia del Prat de Llobregat no passa només per fer declaracions. Passa per facilitar la nostra tasca, ajudant-nos sense impediments normatius que no s’adapten a la realitat, i també per què la ciutadania compri producte de proximitat a un preu just”.