La temporada de Carxofa Prat ha arribat a la seva finalització. Enguany, la Cooperativa Agrícola del Prat ha tancat una collita que ha sigut més tardana que d’altres anys. En la temporada de Carxofa Prat, que comença a finals d’octubre i acaba a finals de maig, des de la Cooperativa Agrícola del Prat s’han despatxat més de 350.000 quilos d’aquesta hortalissa tan preuada. La xifra representa uns 6.000 quilos menys respecte l’anterior temporada.

MengemCarxofa Cooperativa

Des de la Cooperativa Agrícola del Prat, el gerent Agustí Serrano remarca que “aquesta disminució de les vendes de Carxofa Prat s’explica pels problemes que han registrat moltes soques de la planta, afectades per fongs”. Enguany s’ha repetit la campanya #mengemcarxofa, iniciada l’any passat, i que ha fomentat el consum de la Carxofa Prat a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Aquestes dades corresponen únicament a les carxofes servides pels pagesos a la Cooperativa Agrícola del Prat. A les xifres globals cal sumar també les de Carxofa Prat conreades pels pagesos i venudes a les pròpies botigues. La Cooperativa Agrícola del Prat, que aplega prop d’una trentena de famílies pageses continua treballant per tal de nodrir la ciutadania amb producte fresc i de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat.