Des d’aquest mes de febrer, l’establiment Alcampo del centre comercial Finestrelles (Esplugues de Llobregat), comercialitza les verdures de proximitat conreades per les famílies pageses de la Cooperativa Agrícola del Prat. Properament, s’uniran els centres de Sant Boi de Llobregat i Vilanova i La Geltrú. La Cooperativa i Alcampo s’uneixen per fer arribar els productes de qualitat i de collita pròpia als clients d’aquests hipermercats.

Agustí Garcia, president de la Cooperativa Agrícola, destaca “l’aposta d’Alcampo pels productes de proximitat i de qualitat que conreem als nostres camps del Prat de Llobregat i la sensibilitat que ha mostrat vers la nostra feina. La distribució d’Alcampo ens farà arribar els nostres productes a més consumidors que podran gaudir d’un producte collit al matí i servit per la tarda al lineal de l’hipermercat”. Per la seva part, Marian Roda, directora d’Alcampo Esplugues, destaca que: “Com actors de tot allò bo, sa i local, seleccionem i preparem una oferta exclusiva, justa i responsable. És per tant, un orgull treballar en col·laboració amb la Cooperativa Agrícola del Prat, a qui volem donar suport en el seu desenvolupament”.

Temporada de Carxofa Prat: #MengemCarxofa

Els primers productes de la Cooperativa Agrícola del Prat que despatxarà Alcampo seran les Carxofes del Prat, els calçots i d’altres verdures de temporada. La Carxofa Prat, producte estrella de la Cooperativa, tindrà protagonisme al llarg de la temporada de conreu d’aquesta hortalissa. Les condicions del sòl del Delta del Llobregat aporten el sabor únic d’aquest producte emblemàtic i reconegut a la cuina. Precisament la Cooperativa, juntament amb la col·laboració d’altres actors com l’Ajuntament del Prat i restauradors recuperen de nou la campanya #MengemCarxofa, que busca incentivar-ne el consum d’aquesta verdura.

Actualment, la Cooperativa Agrícola del Prat està formada per 13 socis que viuen directament de l’agricultura al nostre territori. Aquests 13 socis i les seves famílies conreen unes 250 hectàrees de camps fèrtils al Parc Agrari del Baix Llobregat, mantenint el llegat de la tradició agrícola a la Vall Baixa del Llobregat